DN stoppede udledning af forurenet vand til søen

0

Dansk Naturfredningsforening (DN) har grebet ind over for den udledning af forurenet grundvand, som Rudersdal Kommune i sidste uge tillod at blive ledt til søen i den første kofold. Foreningen frygter, at dette års paddeyngel i søen og mosen er gået tabt ved den omfattende ændring af vandkvaliteten i søen.

Rudersdal Kommune har nu stoppet udledning til søen. Mandag den 13. maj blev vandet i stedet ledt ud over marken, hvor det skulle sive ned. Derefter blev pumpen slukket.

Søens vand har ændret farve
Som nogle af jer måske har lagt mærke til, har vandet i søen ændret sig og fået et hvidligt skær. DN håber på, at det ’kun’ er kalk, men nu bliver der taget vandprøver, og DN bliver orienteret om resultatet. Vi afventer resultatet derfra.

Grundejerforeningen støtter Dansk Naturfredningsforening i denne sag, da det drejer sig om vores alle sammens naturområde.

Share.

About Author

Leave A Reply

Close
loading...